Choď na obsah Choď na menu
 


rakety.jpg  Majstrovstvá kraja najmladších žiakov

 

V nedeľu 28.4.2013 poriadal MŠK Žiar Majstrovstvá kraja najmladších žiakov /nar.2002 a mladší/ a starších žiakov /nar.1998/ banskobystrického kraja. Týchto majstrovstiev sa zúčastnili aj 6 pretekári nášho oddielu s týmito výsledkami:
starší žiaci: J.Janíček neuspel v boji o 3.miesto a skončil 4.
--            P.Lalík skončil na 5.-8.mieste a vo štvorhre tato dvojica Lalík-Janíček obsadila 4.miesto.
     Príjemným prekvapením bolo umiestnenie najmladších žiakov, keď Adam Bašták obsadil konečné 2.miesto a A.Černecký,M.Machyniak a M.Lalík obasadili 5.-8.miesto. Vrcholom tejto účasti bolo finále najmladších žiakov, v ktorom sa stretli naše dvojice Bašták-Lalík a Černecký-Machyniak. Prv menovaná dvojica sa po víťazstve 3:0 stala víťazom najmladších žiakov.
Ľubomír Pinzík


MK žiakov a dorastu v Žarnovici

zarnovica.jpg

 

 

zarnovica1.jpg


 

            Dňa 12.12.2009 v Kalinove sa uskutočnil turnaj SPM starších žiačok. Na turnaji sa zúčastnilo 34 pretekárov a hralo sa v 8-mich skupinách. Pretekárka Roberta Husztiová skončila na peknom 13-16 mieste.

K tomuto umiestneniu jej gratulujeme.

 

 SPM starších žiačok Kalinovo 12.12.2009

 

Obrázok

 


Obrázok

 


Obrázok

 

 Prečítaj  si prvé kroky s raketou


 
 

Ako hrať stolný tenis

Waldnerove rady

1. Rozvíjajte si kompletnú hraciu techniku

Aby Ste raz mohli vyhrať nejaký veľký titul, musíte hru ovládať natoľko dobre, aby Ste obstáli proti každému hernému štýlu. To môžete dosiahnuť najskôr vtedy, ak pravidelne trénujete a vyhľadávate si súperov rôznych herných štýlov. Medzi tri najdôležitejšie herné štýly, na ktoré normálne naďabíte, patria: topspinár(používa veľa vrchnej rotácie), útocník-bojovník(vyžaduje vysoké tempo hry) a obranár(používa veľa čopov). Je takisto dôležité hrať proti ľavákom. Ako už určíte viete, treba trénovať nielen s ľavákmi, ale aj s pravákmi na 85%, čo sa Vám potom vyplatí v súťažiach. Úspešná hra proti obom typom hráčov predlžuje dobrý vývoj techniky a správne ovládanie tela.

2. Rozvíjajte si úderovo-účinné zbrane

Stolný tenis je namáhavý šport, ktorý so sebou prináša veľa stresu. Často musíte denne odohrať mnoho zápasov. Preto je obzvlášť dôležité, aby hráč bodoval s menšou námahou a pritom rýchle. Ja by som sa kľudné mohol spoľahnúť na svoje variabilné podania a pritom z nich dosahovať často priame body. Tiež som musel tvrdo pracovať na ich variabilnom returnovaní (správnom vrátení) na forehand. Zvážte si takisto, ktoré zbrane pre zisk bodu Vám sedia najlepšie. Nezabudnite na tom ďalej pracovať.

3. Rozvíjajte si volnú techniku

Stolný tenis je veľmi trénigovo-intenzívny šport. Preto treba dbať na to, aby Ste hrali po celý čas uvolnene. Zvyšujete tým tak svoje šance zostať aj pod tlakom "cool" (pokojný). Tiež tým znižujete riziko opotrebovania svojho tela. Takto som sa aj ja sám vyhýbal dlhotrvajúcim zraneniam, vďaka čomu už dlhé roky držím krok so svetovou špičkou.

4. Hrajte veľa stolného tenisu v mladosti

Stolný tenis je šport jemnej motoriky a preto všetko, CO môžete získať na technike do svojich 13-tich rokov je mimoriadne dôležité. Odporúčam Vám v mladosti trénovať koľko je len možné a tiež sa zúčastňovať turnajov. Predpokladom na to je prirodzene záujem človeka o zaujímavý koníček. Pri hre využívajte svoju fantáziu a verte v to, že vždy mažte vniesť nejaké nové údery do svojich zápasov. Skúste aj snáď niekedy na súpera uprostred setu novú taktiku. Pokúste sa za stavu 10-10 v rozhodujúcom sete vziať do úvahy nový taktický nápad, ktorým si prinesiete najväčšie šance na víťazstvo. Možno, že vynájdete nejaký efektívnejší úder ako Ste používali dovtedy alebo zaskočíte súpera s novým returnom. Myslite na to, čí Vaša stolnotenisová kariéra bude týmto spôsobom ešte dlho trvať. Ak Vám je niekedy ťažko, keď Ste práve prehrali, tak myslite na to, že určíte prídu nové výmeny a s nimi aj Vaše nové taktické nápady.

5. Naučte sa perfektne hrať z troch vzdialeností

Je určíte veľa hráčov ovládajúcich výborne hru len z jednej alebo dvoch vzdialeností. Odporúčam Vám však trénovať ovládanie loptičky po jej dopade z troch vzdialeností - kvôli variabilite a univerzálnosti hry. 1. Cestou hore - vyžaduje si krátku úderovú techniku, krátke natiahnutie sa za loptou po jej dopade. 2. V najvyššom bode - hrané v najvyššom bode po odskoku, vyžaduje si to jemnú techniku, avšak umožňuje množstvo hracích možností. 3. Na ceste dolu - hrané ihneď po odskoku na stole, je to taká úderová technika, pri ktorej musíte pracovať s predlaktím pred kontaktom s loptičkou.

6. Pozorne si všímajte dobrých hráčov

Sledujte toľko stolný tenis, koľko len mažte. Používajte videozáznamy seba samých ako aj svetových hráčov. Spomínam si na to, že som si celkom presne naštudoval hru Maďara Klamára. Jeho vrtká ruka a kontakt s loptičkou boli čosi výnimočné. Pri užitočných štúdiách rôznych Číňanov som zistil super možnosti, ktoré s tým prídu samé, ako vyvíjať efektívne podania. Napodobňujte aj rôznych hráčov s tým, aby Ste spoznali výhody aj nevýhody rôznych hracích štýlov, pohybové modely a pod.

 7. Analyzujte si svojho súpera

Ak stretnete súpera po prvý raz, môžete si o ňom utvoriť vlastný názor, napr. čí je jeho alebo Váš forehandov topspin tak dobrý a účinný, avšak inak to môže byt vidno z pozície diváka. Nechajte si preto od svojich priateľov a trénera poradiť. Diskutovaním o dôležitých detailoch v taktike proti Vašim rôznym súperom sa tieto časom vyjasnia. Myslite na to, že v stolnom tenise možno vyhrať viacerými alternatívami. Čím viac Ste pripravení, o to väčšie sú Vaše šance vyhrať. Snáď si niekedy myslíte, že faktory ako časový odstup medzi jednotlivými údermi alebo často príliš málo miesta pre hru hrá dôležitú rolu. Ale najlepší a najprofesionálnejší hráč je skoro vždy ten, ktorý vie potrebný čas získať počas hry.

 8. Hrajte tak, ako zmýšľate

 Mentálna sila je ďalšia herná oblasť a snáď aj najťažšia pre tréning. Ja som si spojil svoju myseľ aj spôsob hry, ktoré mi sedia. Verím, že je dôležité, aby človek vychádzal sám zo seba. Mnoho týchto mentálnych síl stavia na skúsenosti a známych faktoch. Počúvajte jednoducho sami seba, CO lúdia povedať majú, tým sa oboznámte. Ale myslite na to, že to aj tak v konečnom dôsledku záleží len na Vás samých. Počas mojej kariéry som síce dve svoje porážky dosť analyzoval, ale pomohli mi urýchlene na nich zabudnúť. Moje výhry však nosím v sebe, pričom fungujú ako moja sebadôvera.

 9. Ukážte súperovi, že máte rešpekt

 Stolnotenisové zápasy sú často rýchlo rozhodnuté a prehrajú sa tým, že súpera vopred podceníte. Je dôležité vedieť akceptovať aj porážku a ukázať, že svojho oponenta rešpektujete. Ja sám sa stále pokúšam maximálne sa ovládať, jedno ako ľahko alebo ťažko mi ubehol zápas.

 10. Uvažujte vždy krok dopredu

 Na záver by som chcel ešte raz poukázať na to, že je treba naozaj veľa času, aby Ste sa stali dobrým stolným tenistom a že to vždy prináša nové detaily, ktoré sa človek musí učiť. Skúste myslieť dopredu, nedbajte príliš na výsledkoch, najmä ak Ste mladší. Ak chcete byt pritom, keď medzi sebou bojujú len tí najlepší, musíte byt pripravení ČST neľahkou cestou. Treba pochopiť, že na sebe treba veľa a niekedy dosť tvrdo trénovať. Na stole a s Vašim telom. Nezabudnite na moment hráča vo výmene loptičiek. Často človek príde na nové veci, na ktoré môže neskôr v zápase vsadiť.

 



 




TOPlist

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

telia fiber fagersta

telia fiber fagersta,22. 4. 2021 2:05


WOW just what I was looking for. Came here by searching for
Excellent pieces. Keep writing such kind of information on your site. Im really impressed by your site.
Hello there, You have done a fantastic job. I'll definitely digg it and in my opinion suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this web site. telia fiber fagersta knope.nnutunman.com/map14.php

Replica Uhren

GarthWoF,21. 4. 2021 23:44

Warum wir der beste Replica Uhren Shop sind!

Erfahren Sie, warum wir seit mehr als einem Jahrzehnt der beruhmteste Uhrenfachhandler sind. Profitieren Sie von unserer Expertise und Diskretion als Marktfuhrer seit 2007!

https://www.vipreplica.de/
https://www.vipreplica.de/
https://www.vipreplica.de/

No experience.
Earn money.
Income (additional income).
My own boss.
Business at home.
Dollars.
Start your own business.
Work from home.
Freelance.
Rolex Replik-Uhren
replica uhren aaa
Replikuhr
rolex replica
fake uhren
Earnings.
$$$.
Loan.
Available.
Transactions.
Recipients.
Cheap.
Bids.
Cash.
Money.
Crypt.
Cryptocurrency.
Revenue.
The lowest price.
Commissions.
Refunds.
Credit bureau.
Savings.
Why pay more?
Credit cards.
No capital investment.
Stock.
Deposits.
Bankruptcy.
The lender.
Collector.
Debit/credit.
Payouts.
Interest rates.
Debts.
Minimum payment.
Refinancing.

matsedel för viktnedgång

matsedel för viktnedgång,21. 4. 2021 8:46


Usually I do not learn article on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, very nice article. matsedel för viktnedgång coato.diatradpr.com/beautiful-things/matsedel-foer-viktnedgng.php

hello

Cofhhuc,21. 4. 2021 0:01

Xhvcgoa

jbucks@axs.tv
:

finnar käklinjen halsen

finnar käklinjen halsen,20. 4. 2021 23:55


Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read? finnar käklinjen halsen boygor.nnutunman.com/map2.php

hur mycket jordnötssmör per dag

hur mycket jordnötssmör per dag,20. 4. 2021 16:19


Awesome blog! Do you have any tips for aspiring writers? I'm hoping to start my own blog soon but I'm a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option? There are so many choices out there that I'm totally confused .. Any recommendations? Cheers! hur mycket jordnötssmör per dag crimre.gruborwom.com/travels/hur-mycket-jordnoetssmoer-per-dag.php

отзывы

MAXcleAf,20. 4. 2021 13:01

https://op-holding.blogspot.com/ https://spb-moscow.blogspot.com/ https://media-gr-tomsk.blogspot.com/ https://regional-centre21.blogspot.com/ https://22-filial.blogspot.com/ https://opholding.wordpress.com/ https://spbmoscow.wordpress.com/ https://mediagrtomsk.wordpress.com/ https://22filial.wordpress.com/ https://regionalcentre21352902807.wordpress.com/ https://op-holding.tumblr.com/post/642853413417254912/%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%B0%D1%8F-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%8C-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BD%D1%83%D1%82%D1%8C%D1%81%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%BE https://spb-moscow.tumblr.com/post/642853960171028480/%D0%BA%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%83%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%BB-%D0%B2-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%B1-%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D1%8D%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%8F-2 https://media-gr-tomsk.tumblr.com/post/643724640177487872/%D0%BC%D0%B8%D1%84%D1%8B-%D0%BE-%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BF-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D1%80%D0%BA%D1%83%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BC-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B5-15 https://regional-centre21.tumblr.com/post/645460415996919808/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D1%8D%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%B0-28 https://22filial.tumblr.com/post/645461071361163264/%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D1%8B-%D0%BE%D1%82%D0%B7%D1%8B%D0%B2%D0%BE%D0%B2-%D0%BE-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B8-22-%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BB-%D1%83%D1%84%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D1%81%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0 https://landaswyn86.wixsite.com/op-holding https://landaswyn86.wixsite.com/spb-moscow https://landaswyn86.wixsite.com/media-gr-tomsk https://landaswyn86.wixsite.com/egional-centre21 https://landaswyn86.wixsite.com/22-filial https://op-holding.livejournal.com/418.html https://spb-moscow2.livejournal.com/393.html https://media-gr-tomsk.livejournal.com/358.html https://regionalcentre.livejournal.com/271.html https://22-filial.livejournal.com/264.html https://op-holding.medium.com/ https://spb-moscow.medium.com/ https://media-gr-tomsk.medium.com/ https://regional-centre21.medium.com/ https://22-filial.medium.com/ https://kumu.io/gc-sigma/ https://kumu.io/op-holding/ https://kumu.io/spb-moscow/ https://kumu.io/media-gr-tomsk/ https://kumu.io/regional-centre21/ https://kumu.io/22filial/ https://www.notion.so/opholding/16-notion-39cad85a76b34bc48cb29be47050a1f3 https://www.notion.so/spbmoscow/2-33-notion-1bc11a8b825f4779bc9d2de64add6045 https://www.notion.so/mediagrtomsk/15-notion-b60c44a4acad4c9da7de8299b5ce2c0e https://www.notion.so/regionalcentre21/28-notion-7ec9c1b8f4544baba0e9e7a46cac6617 https://www.notion.so/22filial/22-24-1-notion-a7eeb6b698864bccbce892ec604086c5

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

Petercar,20. 4. 2021 9:55

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

https://168cash.com.tw/

grand parfymeri nordstan

grand parfymeri nordstan,20. 4. 2021 2:21


Hi, after reading this amazing paragraph i am as well happy to share my knowledge here with mates. grand parfymeri nordstan ngense.diatradpr.com/beautiful-things/grand-parfymeri-nordstan.php

bästa fräckisen någonsin

bästa fräckisen någonsin,19. 4. 2021 20:07


Amazing! This blog looks just like my old one! It's on a completely different subject but it has pretty much the same layout and design. Outstanding choice of colors! bästa fräckisen någonsin tiatho.nnutunman.com/map2.php

royal party återförsäljare

royal party återförsäljare,19. 4. 2021 12:00


I all the time emailed this website post page to all my associates, since if like to read it then my friends will too. royal party återförsäljare prodar.gruborwom.com/decorations/royal-party-terfoersaeljare.php

hth hudkräm bäst i test

hth hudkräm bäst i test,18. 4. 2021 16:43


Spot on with this write-up, I honestly believe this web site needs far more attention. I'll probably be returning to read through more, thanks for the info! hth hudkräm bäst i test perro.gruborwom.com/decorations/hth-hudkraem-baest-i-test.php

sport bh efter bröstoperation

sport bh efter bröstoperation,18. 4. 2021 14:53


Good information. Lucky me I found your blog by accident (stumbleupon). I have saved as a favorite for later! sport bh efter bröstoperation abden.zinpunkgood.com/map12.php

fiber hemp seeds

StevenNiz,18. 4. 2021 10:07

You should also be wary if your dog is taking any other medications or supplements, as some don’t mix well with melatonin. https://howtostorecannabis.com/weed-seeds-amazon/ “When you’re talking about changing your acidity like that, it’s complex. Often, they’re hybrid plants, so they're not true indicas or sativas,” he adds. “It becomes difficult to start playing with that too much.” Just remember that if there’s no actual phosphorus deficiency currently appearing on your cannabis plant, adding more phosphorus is probbaly not going to help plants grow better or make bigger buds – in fact adding too much phosphorus may actually hurt your plants by preventing the uptake of other nutrients! While it’s difficult to overdose your plants on phosphorus, adding too much compared to other nutrients will often cause other strange & unexpected deficiencies to appear. https://howtostorecannabis.com/safe-marijuana-seeds/ This is why mandatory tests are restricted to a number of specific marketplaces and circumstances, including people who work directly with children or vulnerable individuals. Take teachers and intensive care nurses, for example, who may be required to submit to regular testing along with other healthcare professionals such as doctors. 333 N Riverside Ave Medford, Oregon 97501 United States. TopoLite Grow Tent Room Complete Kit Hydroponic Growing System LED - Most Eco-Friendly. https://howtostorecannabis.com/best-cannabis-seeds-online/

Mortal Kombat 2021 Trailer, Review, Full Movie MultiLanguage

Nelsonnaict,18. 4. 2021 3:17

Mortal Kombat 2021 (English and (ML Subtitles)) Watch Online Free
https://www.bitchute.com/video/n8wLMavjxYqj/
https://www.deviantart.com/rmnshrvkwf/art/Mortal-Kombat-Free-Full-Movie-Watch-English-Online-875424165
https://mortalkombat2021fullfree.medium.com/watch-mortal-kombat-2021-movie-hd-full-online-free-english-6f3119582b34
https://www.getrevue.co/profile/MortalKombat2021WatchOnlineFull
https://www.geogebra.org/m/rgekhttk
Mortal Kombat 2021 Français Streaming VF
https://www.bitchute.com/video/pllykIz6YiKv/
https://www.deviantart.com/valeravolk198/art/Mortal-Kombat-2021-film-streaming-vf-complet-875394297
https://mortalkombat2021streamingvf.medium.com/streaming-vf-mortal-kombat-2021-f-i-l-m-complet-online-gratuit-vf-fran%C3%A7ais-c5c283b951f3
https://mortalkombatstreamingvf.tumblr.com/
https://www.getrevue.co/profile/MortalKombatStreamingVF2021
https://www.geogebra.org/m/kkt8p5vp
https://mortalkombat2021streamingcomplet.peatix.com/
Mortal Kombat 2021 italiano Streaming
https://www.bitchute.com/video/1172xb6cd1Mc/
https://www.deviantart.com/timofejgradchennkov/art/Mortal-Kombat-film-streaming-ita-completo-gratis-875397454
https://mortalkombatstreamingita.medium.com/streaming-ita-mortal-kombat-2021-hd-f-i-l-m-completo-online-gratis-g-u-a-r-d-a-r-e-italiano-c96cee5d8f21
https://mortalkombat2021streamingita.tumblr.com/
https://www.getrevue.co/profile/MortalKombat2021StreamingIta
https://www.geogebra.org/m/euv4sfeg
Mortal Kombat 2021 Ver Online Completas
https://www.bitchute.com/video/dgWQioYPbVN7/
https://www.deviantart.com/ilsurahmetshin277/art/Ver-Mortal-Kombat-pelicula-online-completas-2021-875325333
https://mortalkombat2021veronline.tumblr.com/
https://www.getrevue.co/profile/MortalKombat2021VerOnline
https://medium.com/@lalenam96/hd-mortal-kombat-2021-ver-p-e-l-i-c-u-l-a-online-gratis-espa%C3%B1ol-latino-75729d27216f
https://www.geogebra.org/m/qeau7rm3
Mortal Kombat 2021 Deutsch Film Stream
https://www.bitchute.com/video/daYdVTGfisGj/
https://www.deviantart.com/casdfyuigha/art/Voyagers-Film-Stream-German-Online-875201180
https://voyagersstreamdeutsch.medium.com/stream-hd-voyagers-2021-f-i-l-m-deutsch-online-kostenlose-komplett-9e9e4d1434e2
https://voyagersstreamdeutsch.tumblr.com/
https://www.getrevue.co/profile/VoyagersFilmStreamGerman
Mortal Kombat 2021 Assistir Filme Online
https://www.bitchute.com/video/f1f1paaLQ1HA/
https://www.deviantart.com/marselsumbukov/art/Mortal-Kombat-2021-assistir-filme-online-completo-875321616
https://mortalkombat2021filmeonline.medium.com/hd-mortal-kombat-2021-ver-hd-filme-online-gratis-portugu%C3%AAs-dfb03ff08863
https://mortalkombatfilmeonline.tumblr.com/
https://www.getrevue.co/profile/MortalKombatFilmeOnline
https://www.geogebra.org/m/rcbzu4ws

kopparspiral samlag efter insättning

kopparspiral samlag efter insättning,18. 4. 2021 2:06


I visited multiple sites but the audio feature for audio songs existing at this site is actually wonderful. kopparspiral samlag efter insättning footd.diatradpr.com/beauty/kopparspiral-samlag-efter-insaettning.php

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

StevenGen,17. 4. 2021 22:33

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

https://168cash.com.tw/

good-neighbourly web site

DanielVem,17. 4. 2021 12:18

More Bonuses https://wpnull.org/en/tag/polls-quizzes-en

dessert recept halv åtta hos mig

dessert recept halv åtta hos mig,17. 4. 2021 10:20


Aw, this was a very good post. Finding the time and actual effort to create a good article… but what can I say… I procrastinate a lot and never seem to get anything done. dessert recept halv åtta hos mig clean.zinpunkgood.com/map26.php

vikt på katt

vikt på katt,17. 4. 2021 9:22


Thanks for a marvelous posting! I really enjoyed reading it, you happen to be a great author. I will always bookmark your blog and may come back at some point. I want to encourage you continue your great posts, have a nice day! vikt på katt recis.gruborwom.com/useful-tips/vikt-p-katt.php