Choď na obsah Choď na menu
 


rakety.jpg  Majstrovstvá kraja najmladších žiakov

 

V nedeľu 28.4.2013 poriadal MŠK Žiar Majstrovstvá kraja najmladších žiakov /nar.2002 a mladší/ a starších žiakov /nar.1998/ banskobystrického kraja. Týchto majstrovstiev sa zúčastnili aj 6 pretekári nášho oddielu s týmito výsledkami:
starší žiaci: J.Janíček neuspel v boji o 3.miesto a skončil 4.
--            P.Lalík skončil na 5.-8.mieste a vo štvorhre tato dvojica Lalík-Janíček obsadila 4.miesto.
     Príjemným prekvapením bolo umiestnenie najmladších žiakov, keď Adam Bašták obsadil konečné 2.miesto a A.Černecký,M.Machyniak a M.Lalík obasadili 5.-8.miesto. Vrcholom tejto účasti bolo finále najmladších žiakov, v ktorom sa stretli naše dvojice Bašták-Lalík a Černecký-Machyniak. Prv menovaná dvojica sa po víťazstve 3:0 stala víťazom najmladších žiakov.
Ľubomír Pinzík


MK žiakov a dorastu v Žarnovici

zarnovica.jpg

 

 

zarnovica1.jpg


 

            Dňa 12.12.2009 v Kalinove sa uskutočnil turnaj SPM starších žiačok. Na turnaji sa zúčastnilo 34 pretekárov a hralo sa v 8-mich skupinách. Pretekárka Roberta Husztiová skončila na peknom 13-16 mieste.

K tomuto umiestneniu jej gratulujeme.

 

 SPM starších žiačok Kalinovo 12.12.2009

 

Obrázok

 


Obrázok

 


Obrázok

 

 Prečítaj  si prvé kroky s raketou


 
 

Ako hrať stolný tenis

Waldnerove rady

1. Rozvíjajte si kompletnú hraciu techniku

Aby Ste raz mohli vyhrať nejaký veľký titul, musíte hru ovládať natoľko dobre, aby Ste obstáli proti každému hernému štýlu. To môžete dosiahnuť najskôr vtedy, ak pravidelne trénujete a vyhľadávate si súperov rôznych herných štýlov. Medzi tri najdôležitejšie herné štýly, na ktoré normálne naďabíte, patria: topspinár(používa veľa vrchnej rotácie), útocník-bojovník(vyžaduje vysoké tempo hry) a obranár(používa veľa čopov). Je takisto dôležité hrať proti ľavákom. Ako už určíte viete, treba trénovať nielen s ľavákmi, ale aj s pravákmi na 85%, čo sa Vám potom vyplatí v súťažiach. Úspešná hra proti obom typom hráčov predlžuje dobrý vývoj techniky a správne ovládanie tela.

2. Rozvíjajte si úderovo-účinné zbrane

Stolný tenis je namáhavý šport, ktorý so sebou prináša veľa stresu. Často musíte denne odohrať mnoho zápasov. Preto je obzvlášť dôležité, aby hráč bodoval s menšou námahou a pritom rýchle. Ja by som sa kľudné mohol spoľahnúť na svoje variabilné podania a pritom z nich dosahovať často priame body. Tiež som musel tvrdo pracovať na ich variabilnom returnovaní (správnom vrátení) na forehand. Zvážte si takisto, ktoré zbrane pre zisk bodu Vám sedia najlepšie. Nezabudnite na tom ďalej pracovať.

3. Rozvíjajte si volnú techniku

Stolný tenis je veľmi trénigovo-intenzívny šport. Preto treba dbať na to, aby Ste hrali po celý čas uvolnene. Zvyšujete tým tak svoje šance zostať aj pod tlakom "cool" (pokojný). Tiež tým znižujete riziko opotrebovania svojho tela. Takto som sa aj ja sám vyhýbal dlhotrvajúcim zraneniam, vďaka čomu už dlhé roky držím krok so svetovou špičkou.

4. Hrajte veľa stolného tenisu v mladosti

Stolný tenis je šport jemnej motoriky a preto všetko, CO môžete získať na technike do svojich 13-tich rokov je mimoriadne dôležité. Odporúčam Vám v mladosti trénovať koľko je len možné a tiež sa zúčastňovať turnajov. Predpokladom na to je prirodzene záujem človeka o zaujímavý koníček. Pri hre využívajte svoju fantáziu a verte v to, že vždy mažte vniesť nejaké nové údery do svojich zápasov. Skúste aj snáď niekedy na súpera uprostred setu novú taktiku. Pokúste sa za stavu 10-10 v rozhodujúcom sete vziať do úvahy nový taktický nápad, ktorým si prinesiete najväčšie šance na víťazstvo. Možno, že vynájdete nejaký efektívnejší úder ako Ste používali dovtedy alebo zaskočíte súpera s novým returnom. Myslite na to, čí Vaša stolnotenisová kariéra bude týmto spôsobom ešte dlho trvať. Ak Vám je niekedy ťažko, keď Ste práve prehrali, tak myslite na to, že určíte prídu nové výmeny a s nimi aj Vaše nové taktické nápady.

5. Naučte sa perfektne hrať z troch vzdialeností

Je určíte veľa hráčov ovládajúcich výborne hru len z jednej alebo dvoch vzdialeností. Odporúčam Vám však trénovať ovládanie loptičky po jej dopade z troch vzdialeností - kvôli variabilite a univerzálnosti hry. 1. Cestou hore - vyžaduje si krátku úderovú techniku, krátke natiahnutie sa za loptou po jej dopade. 2. V najvyššom bode - hrané v najvyššom bode po odskoku, vyžaduje si to jemnú techniku, avšak umožňuje množstvo hracích možností. 3. Na ceste dolu - hrané ihneď po odskoku na stole, je to taká úderová technika, pri ktorej musíte pracovať s predlaktím pred kontaktom s loptičkou.

6. Pozorne si všímajte dobrých hráčov

Sledujte toľko stolný tenis, koľko len mažte. Používajte videozáznamy seba samých ako aj svetových hráčov. Spomínam si na to, že som si celkom presne naštudoval hru Maďara Klamára. Jeho vrtká ruka a kontakt s loptičkou boli čosi výnimočné. Pri užitočných štúdiách rôznych Číňanov som zistil super možnosti, ktoré s tým prídu samé, ako vyvíjať efektívne podania. Napodobňujte aj rôznych hráčov s tým, aby Ste spoznali výhody aj nevýhody rôznych hracích štýlov, pohybové modely a pod.

 7. Analyzujte si svojho súpera

Ak stretnete súpera po prvý raz, môžete si o ňom utvoriť vlastný názor, napr. čí je jeho alebo Váš forehandov topspin tak dobrý a účinný, avšak inak to môže byt vidno z pozície diváka. Nechajte si preto od svojich priateľov a trénera poradiť. Diskutovaním o dôležitých detailoch v taktike proti Vašim rôznym súperom sa tieto časom vyjasnia. Myslite na to, že v stolnom tenise možno vyhrať viacerými alternatívami. Čím viac Ste pripravení, o to väčšie sú Vaše šance vyhrať. Snáď si niekedy myslíte, že faktory ako časový odstup medzi jednotlivými údermi alebo často príliš málo miesta pre hru hrá dôležitú rolu. Ale najlepší a najprofesionálnejší hráč je skoro vždy ten, ktorý vie potrebný čas získať počas hry.

 8. Hrajte tak, ako zmýšľate

 Mentálna sila je ďalšia herná oblasť a snáď aj najťažšia pre tréning. Ja som si spojil svoju myseľ aj spôsob hry, ktoré mi sedia. Verím, že je dôležité, aby človek vychádzal sám zo seba. Mnoho týchto mentálnych síl stavia na skúsenosti a známych faktoch. Počúvajte jednoducho sami seba, CO lúdia povedať majú, tým sa oboznámte. Ale myslite na to, že to aj tak v konečnom dôsledku záleží len na Vás samých. Počas mojej kariéry som síce dve svoje porážky dosť analyzoval, ale pomohli mi urýchlene na nich zabudnúť. Moje výhry však nosím v sebe, pričom fungujú ako moja sebadôvera.

 9. Ukážte súperovi, že máte rešpekt

 Stolnotenisové zápasy sú často rýchlo rozhodnuté a prehrajú sa tým, že súpera vopred podceníte. Je dôležité vedieť akceptovať aj porážku a ukázať, že svojho oponenta rešpektujete. Ja sám sa stále pokúšam maximálne sa ovládať, jedno ako ľahko alebo ťažko mi ubehol zápas.

 10. Uvažujte vždy krok dopredu

 Na záver by som chcel ešte raz poukázať na to, že je treba naozaj veľa času, aby Ste sa stali dobrým stolným tenistom a že to vždy prináša nové detaily, ktoré sa človek musí učiť. Skúste myslieť dopredu, nedbajte príliš na výsledkoch, najmä ak Ste mladší. Ak chcete byt pritom, keď medzi sebou bojujú len tí najlepší, musíte byt pripravení ČST neľahkou cestou. Treba pochopiť, že na sebe treba veľa a niekedy dosť tvrdo trénovať. Na stole a s Vašim telom. Nezabudnite na moment hráča vo výmene loptičiek. Často človek príde na nové veci, na ktoré môže neskôr v zápase vsadiť.

 



 




TOPlist

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Start making thousands of dollars every week just using this robot. Link - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,12. 8. 2020 15:40

Váš počítač vám môže priniesť ďalšie príjmy, ak používate tento Robot.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Finančný Robot je # 1 investičný nástroj vôbec. Spustite to! Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,12. 8. 2020 14:38

Online práca môže byť naozaj efektívne, ak používate tento Robot.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Nebojte sa, ak máte padáka. Práca online. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,12. 8. 2020 13:48

Začať robiť tisíce dolárov každý týždeň.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Potrebujete hotovosť? Spustite tento robot a uvidíte, čo to môže. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,12. 8. 2020 10:33

Dodatočný príjem je k dispozícii pre každého, kto používa tohto robota.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Dodatočný príjem je teraz k dispozícii pre každého po celom svete. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,12. 8. 2020 7:16

Dokonca aj dieťa vie, ako urobiť 100 dolárov dnes.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Finančný Robot je # 1 investičný nástroj vôbec. Spustite to! Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,12. 8. 2020 6:00

Nie je potrebné pracovať už, keď máte robot zahájený!
Odkaz - - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

SMS Webshop

GeraldEnuts,12. 8. 2020 4:09

Paramount Webshop in place of Iphone, Samsung and Xuaw
ei Lawsuit
https://www.sms.hr

Vieme, ako urobiť našu budúcnosť bohatou a vy? Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,12. 8. 2020 2:56

Už nemusíš pracovať. Stačí spustiť robota.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Nech Vám Robot prinesie peniaze počas odpočinku. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,12. 8. 2020 2:02

Nemáš peniaze? Získajte ho online.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Už nie je potrebné hľadať prácu. Práca online. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,12. 8. 2020 0:32

Spustite najlepší investičný nástroj, ktorý začne zarábať peniaze dnes.
Odkaz - - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Aby vaše peniaze pracovať pre vás celý deň. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,12. 8. 2020 0:30

Robot je najlepší spôsob, ako pre každého, kto hľadá finančnú nezávislosť.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Každý váš dolár môže premeniť $ 100 po obede tohto robota. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,11. 8. 2020 23:31

Pozrite sa, ako Robot robí $ 1000 z $ 1 investícií.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Poskytnite svojej rodine peniaze vo veku. Spustite robota! Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,11. 8. 2020 16:28

Online príjem je váš kľúč k úspechu.
Odkaz - - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Urobiť $ 1000 z $1 za pár minút. Spustite finančného robota teraz. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,11. 8. 2020 15:09

Automatický robot je najlepší štart pre finančnú nezávislosť.
Odkaz - - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Automatický robot je najlepší štart pre finančnú nezávislosť. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,11. 8. 2020 10:16

Peniaze, peniaze! Zarobiť viac peňazí s finančným robotom!
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Wow! Tento Robot je skvelý štart pre online kariéru. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,11. 8. 2020 9:55

Wow! Toto je najrýchlejší spôsob finančnej nezávislosti.
Odkaz - - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Zarábaní peňazí je veľmi jednoduché, ak používate finančné robota. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,11. 8. 2020 9:35

Každý si môže zarobiť toľko, koľko chce žalovať tento topánok.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Urob si svoj notebook finančný nástroj s týmto programom. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,11. 8. 2020 8:48

Vieme, ako urobiť našu budúcnosť bohatou a vy?
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Jedno kliknutie robota vám môže priniesť tisíce dolárov. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,11. 8. 2020 6:06

Vaše peniaze fungujú aj keď spíte.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc

Dodatočný príjem je teraz k dispozícii pre každého po celom svete. Odkaz - https://plbtc.page.link/zXbp

HenryBiowl,11. 8. 2020 3:15

Wow! Toto je najrýchlejší spôsob finančnej nezávislosti.
Odkaz - https://tinyurl.com/y7t5j7yc