Choď na obsah Choď na menu
 


rakety.jpg  Majstrovstvá kraja najmladších žiakov

 

V nedeľu 28.4.2013 poriadal MŠK Žiar Majstrovstvá kraja najmladších žiakov /nar.2002 a mladší/ a starších žiakov /nar.1998/ banskobystrického kraja. Týchto majstrovstiev sa zúčastnili aj 6 pretekári nášho oddielu s týmito výsledkami:
starší žiaci: J.Janíček neuspel v boji o 3.miesto a skončil 4.
--            P.Lalík skončil na 5.-8.mieste a vo štvorhre tato dvojica Lalík-Janíček obsadila 4.miesto.
     Príjemným prekvapením bolo umiestnenie najmladších žiakov, keď Adam Bašták obsadil konečné 2.miesto a A.Černecký,M.Machyniak a M.Lalík obasadili 5.-8.miesto. Vrcholom tejto účasti bolo finále najmladších žiakov, v ktorom sa stretli naše dvojice Bašták-Lalík a Černecký-Machyniak. Prv menovaná dvojica sa po víťazstve 3:0 stala víťazom najmladších žiakov.
Ľubomír Pinzík


MK žiakov a dorastu v Žarnovici

zarnovica.jpg

 

 

zarnovica1.jpg


 

            Dňa 12.12.2009 v Kalinove sa uskutočnil turnaj SPM starších žiačok. Na turnaji sa zúčastnilo 34 pretekárov a hralo sa v 8-mich skupinách. Pretekárka Roberta Husztiová skončila na peknom 13-16 mieste.

K tomuto umiestneniu jej gratulujeme.

 

 SPM starších žiačok Kalinovo 12.12.2009

 

Obrázok

 


Obrázok

 


Obrázok

 

 Prečítaj  si prvé kroky s raketou


 
 

Ako hrať stolný tenis

Waldnerove rady

1. Rozvíjajte si kompletnú hraciu techniku

Aby Ste raz mohli vyhrať nejaký veľký titul, musíte hru ovládať natoľko dobre, aby Ste obstáli proti každému hernému štýlu. To môžete dosiahnuť najskôr vtedy, ak pravidelne trénujete a vyhľadávate si súperov rôznych herných štýlov. Medzi tri najdôležitejšie herné štýly, na ktoré normálne naďabíte, patria: topspinár(používa veľa vrchnej rotácie), útocník-bojovník(vyžaduje vysoké tempo hry) a obranár(používa veľa čopov). Je takisto dôležité hrať proti ľavákom. Ako už určíte viete, treba trénovať nielen s ľavákmi, ale aj s pravákmi na 85%, čo sa Vám potom vyplatí v súťažiach. Úspešná hra proti obom typom hráčov predlžuje dobrý vývoj techniky a správne ovládanie tela.

2. Rozvíjajte si úderovo-účinné zbrane

Stolný tenis je namáhavý šport, ktorý so sebou prináša veľa stresu. Často musíte denne odohrať mnoho zápasov. Preto je obzvlášť dôležité, aby hráč bodoval s menšou námahou a pritom rýchle. Ja by som sa kľudné mohol spoľahnúť na svoje variabilné podania a pritom z nich dosahovať často priame body. Tiež som musel tvrdo pracovať na ich variabilnom returnovaní (správnom vrátení) na forehand. Zvážte si takisto, ktoré zbrane pre zisk bodu Vám sedia najlepšie. Nezabudnite na tom ďalej pracovať.

3. Rozvíjajte si volnú techniku

Stolný tenis je veľmi trénigovo-intenzívny šport. Preto treba dbať na to, aby Ste hrali po celý čas uvolnene. Zvyšujete tým tak svoje šance zostať aj pod tlakom "cool" (pokojný). Tiež tým znižujete riziko opotrebovania svojho tela. Takto som sa aj ja sám vyhýbal dlhotrvajúcim zraneniam, vďaka čomu už dlhé roky držím krok so svetovou špičkou.

4. Hrajte veľa stolného tenisu v mladosti

Stolný tenis je šport jemnej motoriky a preto všetko, CO môžete získať na technike do svojich 13-tich rokov je mimoriadne dôležité. Odporúčam Vám v mladosti trénovať koľko je len možné a tiež sa zúčastňovať turnajov. Predpokladom na to je prirodzene záujem človeka o zaujímavý koníček. Pri hre využívajte svoju fantáziu a verte v to, že vždy mažte vniesť nejaké nové údery do svojich zápasov. Skúste aj snáď niekedy na súpera uprostred setu novú taktiku. Pokúste sa za stavu 10-10 v rozhodujúcom sete vziať do úvahy nový taktický nápad, ktorým si prinesiete najväčšie šance na víťazstvo. Možno, že vynájdete nejaký efektívnejší úder ako Ste používali dovtedy alebo zaskočíte súpera s novým returnom. Myslite na to, čí Vaša stolnotenisová kariéra bude týmto spôsobom ešte dlho trvať. Ak Vám je niekedy ťažko, keď Ste práve prehrali, tak myslite na to, že určíte prídu nové výmeny a s nimi aj Vaše nové taktické nápady.

5. Naučte sa perfektne hrať z troch vzdialeností

Je určíte veľa hráčov ovládajúcich výborne hru len z jednej alebo dvoch vzdialeností. Odporúčam Vám však trénovať ovládanie loptičky po jej dopade z troch vzdialeností - kvôli variabilite a univerzálnosti hry. 1. Cestou hore - vyžaduje si krátku úderovú techniku, krátke natiahnutie sa za loptou po jej dopade. 2. V najvyššom bode - hrané v najvyššom bode po odskoku, vyžaduje si to jemnú techniku, avšak umožňuje množstvo hracích možností. 3. Na ceste dolu - hrané ihneď po odskoku na stole, je to taká úderová technika, pri ktorej musíte pracovať s predlaktím pred kontaktom s loptičkou.

6. Pozorne si všímajte dobrých hráčov

Sledujte toľko stolný tenis, koľko len mažte. Používajte videozáznamy seba samých ako aj svetových hráčov. Spomínam si na to, že som si celkom presne naštudoval hru Maďara Klamára. Jeho vrtká ruka a kontakt s loptičkou boli čosi výnimočné. Pri užitočných štúdiách rôznych Číňanov som zistil super možnosti, ktoré s tým prídu samé, ako vyvíjať efektívne podania. Napodobňujte aj rôznych hráčov s tým, aby Ste spoznali výhody aj nevýhody rôznych hracích štýlov, pohybové modely a pod.

 7. Analyzujte si svojho súpera

Ak stretnete súpera po prvý raz, môžete si o ňom utvoriť vlastný názor, napr. čí je jeho alebo Váš forehandov topspin tak dobrý a účinný, avšak inak to môže byt vidno z pozície diváka. Nechajte si preto od svojich priateľov a trénera poradiť. Diskutovaním o dôležitých detailoch v taktike proti Vašim rôznym súperom sa tieto časom vyjasnia. Myslite na to, že v stolnom tenise možno vyhrať viacerými alternatívami. Čím viac Ste pripravení, o to väčšie sú Vaše šance vyhrať. Snáď si niekedy myslíte, že faktory ako časový odstup medzi jednotlivými údermi alebo často príliš málo miesta pre hru hrá dôležitú rolu. Ale najlepší a najprofesionálnejší hráč je skoro vždy ten, ktorý vie potrebný čas získať počas hry.

 8. Hrajte tak, ako zmýšľate

 Mentálna sila je ďalšia herná oblasť a snáď aj najťažšia pre tréning. Ja som si spojil svoju myseľ aj spôsob hry, ktoré mi sedia. Verím, že je dôležité, aby človek vychádzal sám zo seba. Mnoho týchto mentálnych síl stavia na skúsenosti a známych faktoch. Počúvajte jednoducho sami seba, CO lúdia povedať majú, tým sa oboznámte. Ale myslite na to, že to aj tak v konečnom dôsledku záleží len na Vás samých. Počas mojej kariéry som síce dve svoje porážky dosť analyzoval, ale pomohli mi urýchlene na nich zabudnúť. Moje výhry však nosím v sebe, pričom fungujú ako moja sebadôvera.

 9. Ukážte súperovi, že máte rešpekt

 Stolnotenisové zápasy sú často rýchlo rozhodnuté a prehrajú sa tým, že súpera vopred podceníte. Je dôležité vedieť akceptovať aj porážku a ukázať, že svojho oponenta rešpektujete. Ja sám sa stále pokúšam maximálne sa ovládať, jedno ako ľahko alebo ťažko mi ubehol zápas.

 10. Uvažujte vždy krok dopredu

 Na záver by som chcel ešte raz poukázať na to, že je treba naozaj veľa času, aby Ste sa stali dobrým stolným tenistom a že to vždy prináša nové detaily, ktoré sa človek musí učiť. Skúste myslieť dopredu, nedbajte príliš na výsledkoch, najmä ak Ste mladší. Ak chcete byt pritom, keď medzi sebou bojujú len tí najlepší, musíte byt pripravení ČST neľahkou cestou. Treba pochopiť, že na sebe treba veľa a niekedy dosť tvrdo trénovať. Na stole a s Vašim telom. Nezabudnite na moment hráča vo výmene loptičiek. Často človek príde na nové veci, na ktoré môže neskôr v zápase vsadiť.

 



 




TOPlist

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

locksmith tampa

Dannyboype,12. 10. 2019 6:05

Moved Permanently
https://sites.google.com/s/1H8wt5w4ptBl-dEz-I00bC6aSbwBWcwMC/p/1tkKf6USKK9bl6cZSF3UnN-Qyh3WusTfB/edit - Click here>>>

ブランド通販店

Georgecag,9. 10. 2019 12:29

人気スーパーコピーブランド時計激安通販専門店
https://www.buykopi78.com/product/ProductShow-2411.html

私達は長年の実体商店の販売経験を持って、先進とプロの技術を持って、
高品質のスーパーコピー時計づくりに 取り組んでいます。
最高品質のロレックス時計コピー、カルティエ時計コピー、IWC時計コピー、
ブライトリング時計コピー、パネライ時計コピー激安販売中
商品の数量は多い、品質はよい。海外直営店直接買い付け!
★ 2019年注文割引開催中,全部の商品割引10%
★ 在庫情報随時更新!
★ 実物写真、付属品を完備する。
★ 100%を厳守する。
★ 送料は無料です(日本全国)!
★ お客さんたちも大好評です
税関の没収する商品は再度無料にして発送します
*************************************
パテックフィリップスーパーコピー時計

https://www.buykopi78.com/menu/PinpaiType-page-1-pid-10.html

休業日: 365天受付年中無休
*************************************

Travel, Tips

LarryDardy,9. 10. 2019 8:20

Bookingcom hotel reservation system - review
I’ll talk about ways to save when booking through BOOKING.
Hello to all travelers and more!
https://www.subscribe.ru/group/beauty-group-/16095432/

スーパーコピーブランド激安通販専門店

Marquispaw,8. 10. 2019 3:40

スーパーコピーブランド激安通販専門店!
https://www.kyoku66.com/goods-4917.html

世界一流のスーパーコピーブランド時計、バッグ、財布、アクセサリ最新入荷!
ブランドコピー、ブランド偽物、ルイヴィトンコピー、 ロレックスコピー、シャネルコピー、グッチコピー、エルメスコピー、 ボッテガ?ヴェネタコピー、 バーバリーコピー、ミュウミュウコピー、トリーバーチコピー、バレンシアガコピー、ディオールコピー、ブルガリコピー、ブラダコピー、 ドルチェ&ガッバーナコピー、オメガコピー、フランク ミュラーコピー、gagaコピー。
私達は長年の実体商店の販売経験を持って、先進とプロの技術を持って、
高品質のスーパーコピー時計づくりに 取り組んでいます。
最高品質のロレックス時計コピー、カルティエ時計コピー、IWC時計コピー、
ブライトリング時計コピー、パネライ時計コピー激安販売中
商品の数量は多い、品質はよい.海外直営店直接買い付け!
商品は全てよい材料と優れた品質で作ります。
高質な製品を驚きの低価格で提供して,安心、迅速、確実にお客様の手元にお届け致します。
ぜひご来店くださいませ。
※ 2019年注文割引開催中,全部の商品割引10%
※ 在庫情報随時更新!
※ 100%品質を保証する。
※ 送料は無料です(日本全国)!
税関の没収する商品は再度無料にして発送します!
URL:
https://www.kyoku66.com/goods-8519.html

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

DanielWorry,6. 10. 2019 23:21

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

https://168cash.com.tw/

News 2019

DennisGlono,6. 10. 2019 14:30

According to your wishes, I make the best jewelry with hand engraving. https://www.giftformotivation.com you can engrave various names, dates or symbols. I offer jewelry with different themes for guitarists, travelers, florists, etc.). This is a very special and personal gift for a Birthday, Christmas, or another special occasion

Stan Smith Shoes Cheap

JamesDab,6. 10. 2019 12:22

Did he ever.
This was always a juicy confrontation when Rex Ryan was coaching the Jets. Nothing has changed with him moving to Western New York.
Adrian Peterson, in one of the surest bets of the offseason, stayed away.
And penalties. The Chiefs committed seven of them as promising drives went haywire.
Despite an easy opening week win over Minnesota, Tomsula stressed he was "worried about them Steelers," a line he delivered in an intentionally thick Pittsburgh accent as a way of paying tribute to his roots.

Test, just a test

XRumerTest,6. 10. 2019 11:22

Hello. And Bye.

【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器

Ronniewes,2. 10. 2019 5:35

【揚歌-教學麥克風直營店】官方線上購物網站─JM-180B有線麥克風擴音器│無線麥克風擴音器│揚歌小蜜蜂│專營教學麥克風及教學擴音器

https://mic-shop.com/

寳島騎跡自行車協會

MartyEmida,1. 10. 2019 19:27

寳島騎跡自行車協會 https://fmb.tw/

娛樂城介紹

LeonelSquak,1. 10. 2019 4:11

娛樂城介紹


https://forum.tw-sportslottery.com/thread-119-1-1.html

Travelb Tips

Rogeliospary,30. 9. 2019 3:43

List of the best travel sites, countries of the world, tourist rest
https://www.pinterest.ru/pin/681873199816971205/

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

Raymondlub,28. 9. 2019 16:48

第一借錢網擁有全台最多的借錢資訊

https://168cash.com.tw/

You are my best shot guys (

Jorgesquag,28. 9. 2019 2:17

I've discovered a lot of useful info on your website particularly this page. Thanks for posting.
https://goodessaytopics10.doodlekit.com
https://writeapaperforme4.doodlekit.com
https://collegeadmissionessay2.doodlekit.com
https://howtowriteapersuasiveessay854.yolasite.com
https://dissertationwritinghelp387.yolasite.com
https://essaywriting15.doodlekit.com
https://bestessaywritingservice21.doodlekit.com
https://essaywriting16.doodlekit.com
https://modelessaywriting14.doodlekit.com
https://courseworkwriting9.doodlekit.com
https://englishessay7.doodlekit.com
https://howtowriteagoodessay2.doodlekit.com
https://universityadmissionessay.doodlekit.com
https://essaysonline8.doodlekit.com
https://doctoraldissertation7.doodlekit.com
https://persuasiveessayexamples9.doodlekit.com
https://justpaste.it/topessaywritingservice
https://academicpapers14.doodlekit.com
https://cheapessay3.doodlekit.com
https://bestessaywritingservice10.doodlekit.com

Duke Johnson Jersey

JamesDab,27. 9. 2019 23:26

QB COMPARISON: Luck was 12 for 21 for 161 yards and still has no interceptions in the preseason. He was 10 for 15 for 114 yards the first two games. Foles was 10 for 11 for 128 yards with no interceptions.
OFFICIAL TEST
Season ticket holders are learning of the price increases in mailings sent out this week.
His training camp roommate, rookie J.J. Nelson, has become Fire.
SPEAKING OF RUNNING: Charles and Bears counterpart Matt Forte were in the same draft, and they've kept tabs on each other over the years. "If we're playing a team he's already played, I always watch what he's done against them," Forte said. "I watch a lot of his tape."

Kaufen günstig

Granulat kosten ,27. 9. 2019 6:39

Generika mit paypal bezahlen , Umstellung auf generika - : Online bestellen rezeptfrei .

Have you got any ideas on the right way to fix my issue?=(

DanielTycle,26. 9. 2019 5:31

it's my first time visiting your site and I'm very interested. Thanks for sharing and keep up ;)
https://primarywritingpaper12.blogspot.com/
https://1assignmenthelp.blogspot.com/
https://paperwritingservice123457.blogspot.com/
https://coverpageforcollegeessay.blogspot.com
https://howtowriteatermpaper643.blogspot.com
https://howtowriteshortessay.blogspot.com
https://ineedhelpwritingapersonalstatement1.blogspot.com/
https://collegeresearchessay50.blogspot.com
https://musicforwritingpapers12.blogspot.com/
https://expositoryessayideas.blogspot.com/
https://rogerianargumentessayexample.blogspot.com/
https://writingessays517.blogspot.com
https://casestudyhelp0.blogspot.com
https://essaywritingmymother36.blogspot.com
https://cheapessays779.blogspot.com
https://essaysites797.blogspot.com
https://essayoncollege.blogspot.com
https://essaywritingtricks659.blogspot.com
https://thebestwordsuse.blogspot.com
https://textualanalysishowto.blogspot.com/

УКП-66

RubenAcide,26. 9. 2019 3:52

Gute internet casino bonus

spiele casino,25. 9. 2019 16:47

Online slot spielen und slotmaschinen in casino https://casino-spiele.space Online casino Deutschlands .

Slots & geldspielautomaten gezockt

online-automaten-spiele,24. 9. 2019 21:28

Slots mit progressiven jackpot https://online-automaten-spiele.host/ Der guide zum glГјcksspiel im internet .