Choď na obsah Choď na menu
 


rakety.jpg  Majstrovstvá kraja najmladších žiakov

 

V nedeľu 28.4.2013 poriadal MŠK Žiar Majstrovstvá kraja najmladších žiakov /nar.2002 a mladší/ a starších žiakov /nar.1998/ banskobystrického kraja. Týchto majstrovstiev sa zúčastnili aj 6 pretekári nášho oddielu s týmito výsledkami:
starší žiaci: J.Janíček neuspel v boji o 3.miesto a skončil 4.
--            P.Lalík skončil na 5.-8.mieste a vo štvorhre tato dvojica Lalík-Janíček obsadila 4.miesto.
     Príjemným prekvapením bolo umiestnenie najmladších žiakov, keď Adam Bašták obsadil konečné 2.miesto a A.Černecký,M.Machyniak a M.Lalík obasadili 5.-8.miesto. Vrcholom tejto účasti bolo finále najmladších žiakov, v ktorom sa stretli naše dvojice Bašták-Lalík a Černecký-Machyniak. Prv menovaná dvojica sa po víťazstve 3:0 stala víťazom najmladších žiakov.
Ľubomír Pinzík


MK žiakov a dorastu v Žarnovici

zarnovica.jpg

 

 

zarnovica1.jpg


 

            Dňa 12.12.2009 v Kalinove sa uskutočnil turnaj SPM starších žiačok. Na turnaji sa zúčastnilo 34 pretekárov a hralo sa v 8-mich skupinách. Pretekárka Roberta Husztiová skončila na peknom 13-16 mieste.

K tomuto umiestneniu jej gratulujeme.

 

 SPM starších žiačok Kalinovo 12.12.2009

 

Obrázok

 


Obrázok

 


Obrázok

 

 Prečítaj  si prvé kroky s raketou


 
 

Ako hrať stolný tenis

Waldnerove rady

1. Rozvíjajte si kompletnú hraciu techniku

Aby Ste raz mohli vyhrať nejaký veľký titul, musíte hru ovládať natoľko dobre, aby Ste obstáli proti každému hernému štýlu. To môžete dosiahnuť najskôr vtedy, ak pravidelne trénujete a vyhľadávate si súperov rôznych herných štýlov. Medzi tri najdôležitejšie herné štýly, na ktoré normálne naďabíte, patria: topspinár(používa veľa vrchnej rotácie), útocník-bojovník(vyžaduje vysoké tempo hry) a obranár(používa veľa čopov). Je takisto dôležité hrať proti ľavákom. Ako už určíte viete, treba trénovať nielen s ľavákmi, ale aj s pravákmi na 85%, čo sa Vám potom vyplatí v súťažiach. Úspešná hra proti obom typom hráčov predlžuje dobrý vývoj techniky a správne ovládanie tela.

2. Rozvíjajte si úderovo-účinné zbrane

Stolný tenis je namáhavý šport, ktorý so sebou prináša veľa stresu. Často musíte denne odohrať mnoho zápasov. Preto je obzvlášť dôležité, aby hráč bodoval s menšou námahou a pritom rýchle. Ja by som sa kľudné mohol spoľahnúť na svoje variabilné podania a pritom z nich dosahovať často priame body. Tiež som musel tvrdo pracovať na ich variabilnom returnovaní (správnom vrátení) na forehand. Zvážte si takisto, ktoré zbrane pre zisk bodu Vám sedia najlepšie. Nezabudnite na tom ďalej pracovať.

3. Rozvíjajte si volnú techniku

Stolný tenis je veľmi trénigovo-intenzívny šport. Preto treba dbať na to, aby Ste hrali po celý čas uvolnene. Zvyšujete tým tak svoje šance zostať aj pod tlakom "cool" (pokojný). Tiež tým znižujete riziko opotrebovania svojho tela. Takto som sa aj ja sám vyhýbal dlhotrvajúcim zraneniam, vďaka čomu už dlhé roky držím krok so svetovou špičkou.

4. Hrajte veľa stolného tenisu v mladosti

Stolný tenis je šport jemnej motoriky a preto všetko, CO môžete získať na technike do svojich 13-tich rokov je mimoriadne dôležité. Odporúčam Vám v mladosti trénovať koľko je len možné a tiež sa zúčastňovať turnajov. Predpokladom na to je prirodzene záujem človeka o zaujímavý koníček. Pri hre využívajte svoju fantáziu a verte v to, že vždy mažte vniesť nejaké nové údery do svojich zápasov. Skúste aj snáď niekedy na súpera uprostred setu novú taktiku. Pokúste sa za stavu 10-10 v rozhodujúcom sete vziať do úvahy nový taktický nápad, ktorým si prinesiete najväčšie šance na víťazstvo. Možno, že vynájdete nejaký efektívnejší úder ako Ste používali dovtedy alebo zaskočíte súpera s novým returnom. Myslite na to, čí Vaša stolnotenisová kariéra bude týmto spôsobom ešte dlho trvať. Ak Vám je niekedy ťažko, keď Ste práve prehrali, tak myslite na to, že určíte prídu nové výmeny a s nimi aj Vaše nové taktické nápady.

5. Naučte sa perfektne hrať z troch vzdialeností

Je určíte veľa hráčov ovládajúcich výborne hru len z jednej alebo dvoch vzdialeností. Odporúčam Vám však trénovať ovládanie loptičky po jej dopade z troch vzdialeností - kvôli variabilite a univerzálnosti hry. 1. Cestou hore - vyžaduje si krátku úderovú techniku, krátke natiahnutie sa za loptou po jej dopade. 2. V najvyššom bode - hrané v najvyššom bode po odskoku, vyžaduje si to jemnú techniku, avšak umožňuje množstvo hracích možností. 3. Na ceste dolu - hrané ihneď po odskoku na stole, je to taká úderová technika, pri ktorej musíte pracovať s predlaktím pred kontaktom s loptičkou.

6. Pozorne si všímajte dobrých hráčov

Sledujte toľko stolný tenis, koľko len mažte. Používajte videozáznamy seba samých ako aj svetových hráčov. Spomínam si na to, že som si celkom presne naštudoval hru Maďara Klamára. Jeho vrtká ruka a kontakt s loptičkou boli čosi výnimočné. Pri užitočných štúdiách rôznych Číňanov som zistil super možnosti, ktoré s tým prídu samé, ako vyvíjať efektívne podania. Napodobňujte aj rôznych hráčov s tým, aby Ste spoznali výhody aj nevýhody rôznych hracích štýlov, pohybové modely a pod.

 7. Analyzujte si svojho súpera

Ak stretnete súpera po prvý raz, môžete si o ňom utvoriť vlastný názor, napr. čí je jeho alebo Váš forehandov topspin tak dobrý a účinný, avšak inak to môže byt vidno z pozície diváka. Nechajte si preto od svojich priateľov a trénera poradiť. Diskutovaním o dôležitých detailoch v taktike proti Vašim rôznym súperom sa tieto časom vyjasnia. Myslite na to, že v stolnom tenise možno vyhrať viacerými alternatívami. Čím viac Ste pripravení, o to väčšie sú Vaše šance vyhrať. Snáď si niekedy myslíte, že faktory ako časový odstup medzi jednotlivými údermi alebo často príliš málo miesta pre hru hrá dôležitú rolu. Ale najlepší a najprofesionálnejší hráč je skoro vždy ten, ktorý vie potrebný čas získať počas hry.

 8. Hrajte tak, ako zmýšľate

 Mentálna sila je ďalšia herná oblasť a snáď aj najťažšia pre tréning. Ja som si spojil svoju myseľ aj spôsob hry, ktoré mi sedia. Verím, že je dôležité, aby človek vychádzal sám zo seba. Mnoho týchto mentálnych síl stavia na skúsenosti a známych faktoch. Počúvajte jednoducho sami seba, CO lúdia povedať majú, tým sa oboznámte. Ale myslite na to, že to aj tak v konečnom dôsledku záleží len na Vás samých. Počas mojej kariéry som síce dve svoje porážky dosť analyzoval, ale pomohli mi urýchlene na nich zabudnúť. Moje výhry však nosím v sebe, pričom fungujú ako moja sebadôvera.

 9. Ukážte súperovi, že máte rešpekt

 Stolnotenisové zápasy sú často rýchlo rozhodnuté a prehrajú sa tým, že súpera vopred podceníte. Je dôležité vedieť akceptovať aj porážku a ukázať, že svojho oponenta rešpektujete. Ja sám sa stále pokúšam maximálne sa ovládať, jedno ako ľahko alebo ťažko mi ubehol zápas.

 10. Uvažujte vždy krok dopredu

 Na záver by som chcel ešte raz poukázať na to, že je treba naozaj veľa času, aby Ste sa stali dobrým stolným tenistom a že to vždy prináša nové detaily, ktoré sa človek musí učiť. Skúste myslieť dopredu, nedbajte príliš na výsledkoch, najmä ak Ste mladší. Ak chcete byt pritom, keď medzi sebou bojujú len tí najlepší, musíte byt pripravení ČST neľahkou cestou. Treba pochopiť, že na sebe treba veľa a niekedy dosť tvrdo trénovať. Na stole a s Vašim telom. Nezabudnite na moment hráča vo výmene loptičiek. Často človek príde na nové veci, na ktoré môže neskôr v zápase vsadiť.

 



 




TOPlist

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

alprostadildrugs.com

how to get alprostadil injection,4. 4. 2021 8:36

erection injection medication https://alprostadildrugs.com/ edex (alprostadil)

eunicesildenafilcitrate.com

sildenafil nz,4. 4. 2021 6:44

sildenafil tablets 100mg cost https://eunicesildenafilcitrate.com/ 100mg sildenafil no prescription

vegavardenafil

cheap vardenafil,3. 4. 2021 22:43

staxyn (vardenafil) https://vegavardenafil.com/ what is vardenafil used for

Dog Collars and leashes

Leonardlot,3. 4. 2021 19:10

Puppies bring such joy to a family. If you are the parent of small children you’ve probably realized how beneficial it is to have a family pet. It’s a great idea to introduce a dog into the family when a child is young as it helps them build a life long trust with animals and it teaches them about responsibility as well. Choosing items for the dog is always fun and this is true of dog collars and leashes as well. The collar is a simple way to show a bit of your personality on your dog and the dog leash is important when it comes to taking your four-legged friend for a walk.

Your local pet store is more than likely a place you’ve grown accustomed to visiting if you just purchased a new puppy. You need to gather all the supplies that are required when it comes to caring for a dog including water bowls, feeding dishes and food. You can also find a great selection of dog collars and leashes here.

Some pet owners love spoiling their furry friends. They buy them expensive little booties for their feet when the weather turns cold and the dog’s coat could very well cost more than one of the styles for men or women this season. For these enthusiastic pet owners there are dog collars and leashes complete with diamonds and rubies. Unless you have a nice chunk of change leftover after paying your monthly bills you probably don’t want to buy dog collars and leashes that cost more than your rent does.

Even after you purchase it don’t count on it being one that your pet is going to like. Granted he or she can’t vocalize that they find it unappealing, but some dog collars can cause a dog to scratch and scratch. If this does happen you can either glue a piece of felt inside the collar or buy one made of a different material. A nylon one is often a good choice as it rarely causes a reaction.

If they type you have isn’t really a concern leather is always a good choice. This is mainly because dog collars and leashes crafted from leather are made to last. With any luck and a good health regime your dog will live for at least a decade. It’s nice when they can have the same collar for their entire life. They will also become accustomed to the dog leash including the weight and length of it, so if you can buy one that will outlast them that’s the best kind.

visit thepetsthing.com for all your pets need

<i></i>

best

DavidLit,3. 4. 2021 11:57

https://sites.google.com/view/724u3z60i4
https://sites.google.com/view/faw808z1fo
https://sites.google.com/view/w8ztmpbkd9
https://sites.google.com/view/qjkmb142sd

An Introduction to Online Casino Gambling in South Korea

MichaelZepay,3. 4. 2021 1:09

The authorities of Pakistan has banned all online casinos from the nation. Why is this so? Is it because they don't enjoy their guests spending money in casinos? Is it because the government is worried about organised crime running rampant in the nation and the threat that online gaming can bring?


Regardless, its because they realised that there was no money to be made from the booming Pakistani casino market. There is zero casino in Pakistan yet. Its totally legal to have property in casinos but to not run over four cards at one time at a live casino also to simply have two land cards at one hand in an online poker game. However, how could discover a casino if there was no Pakistani cities with enough people to support one? That is where I come in. How can you find a casino at a country with no single casino on its own doorstep?

https://shootercasino.com/first-casino/ - 퍼스트카지노
I've been operating in the casino and slot business in the UK for the previous 10 decades and I've played many offline and online casino games. My job as a consultant has given me some insight into how to use this Betting Exchange to make money and I will tell you that its quite easy to earn money using the exchange. It is possible to use your charge card to deposit into a"blind" or even non-player accounts and play against the casino live gamers, who'll have put their bets prior to you entering the room. Playing on a live casino having actual people additionally gives you the chance to utilize a high roller bonus and the opportunity to win big jackpots that you would not have the ability to reach in your home country. Though casinos use different terminology to call what is essentially the same thing, I'll use exactly the same terms to explain what you are doing when playing on an internet casino.

приличный вебсайт

Eddiedip,2. 4. 2021 21:32

первосортный вебресурс https://lolz.guru/articles/

good site

Jamartug,2. 4. 2021 19:48

his explanation https://porno150.com/

погожий ресурс

Kevinmaice,2. 4. 2021 18:38

первостатейный вебресурс https://lolz.guru/articles/

благоустроенный вебресурс

Chriskip,2. 4. 2021 18:15

отличный веб ресурс https://lolz.guru

best

DavidLit,2. 4. 2021 18:11

https://blog.daum.net/on8lrk5h/44
https://sites.google.com/view/w63xo3wioj
https://sites.google.com/view/9lf0482t2j
https://sites.google.com/view/bzfcele1j5

Last chance to make the most

yourNIC,2. 4. 2021 16:51

I like to learn new things. I enjoy showing off my curves and I dare you to make me bend... I'm get horny quickly, especially when I excite you, too! "I solemnly swear that I'm up to no good." Join me https://ipairapp.com

блестящий ресурс

WillieNarry,2. 4. 2021 14:15

уместный вебсайт https://lolz.guru/articles/

helpful website

Manuelskeby,2. 4. 2021 13:18

visit this web-site https://porno150.com/

неплохой ресурс

Forrestsmize,2. 4. 2021 13:17

важнецкий сайт https://lolz.guru/market/

qubittrader отзывы rucoins info гугл

RandyStumn,2. 4. 2021 10:33

qubittrader отзывы https://rucoins.info/news/qubittrader-otzyvy-platit-li-broker/

loli girl

LirryImimi,1. 4. 2021 22:28

loli girl PT¦¦¦HC C¦¦¦P offline forum

===>>> https://biturl.top/BnIVna <<<===

trandmarkets отзывы rucoins info гугл

RobertLit,1. 4. 2021 20:55

trandmarkets отзывы https://rucoins.info/news/trandmarkets-otzyvy-realno-li-zarabotat-na-investiciyax/

trandmarkets отзывы solarcoin ru гугл

Richardhek,1. 4. 2021 19:38

trandmarkets отзывы https://solarcoin.ru/news/trandmarkets-otzyvy-mozhno-doveryat/

finstonefx отзывы_solarcoin_ru гугл

KevinNanna,1. 4. 2021 18:56

finstonefx отзывы https://solarcoin.ru/news/finstonefx-otzyvy-mozhno-doveryat-brokeru/